SEMPOZYUM BİLDİRİ KONULARI
- Deprem ve Sağlık Çalışanları
- Deprem ve Öğrenciler
- Deprem ve Cerrahi İhtiyaçlar
- Deprem ve Kronik Hastalıklar
- Deprem ve Acil Sağlık Hizmetleri
- Deprem ve Yoğun Bakım Hizmetleri
- Deprem ve Çocuk Sağlığı
- Deprem ve Kadın Sağlığı
- Deprem ve Ruh Sağlığı
- Deprem ve Beslenme
- Deprem ve Barınma
- Deprem Sonrası Rehabilitasyon Çalışmaları
BİLDİRİ
Bildiri son gönderim tarihi: 31 OCAK 2024
- Bildiriler sözel veya poster olarak sunulacaktır.
- Bildiri ve kayıt için herhangi bir ücret alınmayacaktır.
BİLDİRİ GÖNDERİMİ
- Bildiri gönderimleri disasterorganization@gmail.com adresi aracılığı ile yapılacaktır. Bildiri gönderirken dikkat edilmesi gereken hususlar;
- Bildiriler yalnızca Kongre disasterorganization@gmail.com adresinden kabul edilecektir.
- Elektronik olarak bildiri sahiplerine özetlerinin alındığı iletilecektir.
- Gönderilen özetler, kongre bilim kurulunca ve en az iki bilimsel hakem tarafından değerlendirilecek; bildirilerin uygunluğu ile kabulüne ve sunum şekline Bilim Kurulu’nca karar verilecektir.
- Bildiri dili Türkçe ve İngilizce olmalıdır. Türkçe sunulacak bildirilerin İngilizce özetlerinin de gönderilmesi İngilizce yapılacak sunumlar yalnızca İngilizce olarak yüklenecektir.
- Kayıt yapan bir yazar, en fazla iki bildiri ile kongreye katılabilir.
- Bildiri özetleri 250 kelime Türkçe, 250 kelime İngilizce olmak üzere toplam 500 kelimeden fazla olmamalıdır.
- Bildiri özet metini “Giriş ve Amaç, Yöntem, Bulgular, Sonuç ve Öneriler” bölümleri şeklinde yapılandırılmış olmalıdır.
- İngilizce ve Türkçe anahtar kelimeler en az üç en fazla beş adet olmalıdır.
- Bildiriler Times New Roman 12 punto ve 1.5 satır aralığında yazılmalı, paragraf aralarında boşluk bırakılmamalıdır. Paragraflar iki yana yaslanmalı, girinti kullanılmamalıdır.
- Bildiri ile ilgili bilimsel ve hukuki sorumluluk yazarlara aittir.
- Bildiriler, bilimsel kurulun belirlediği hakemler tarafından değerlendirilecek ve değerlendirme sonrasında geri bildirim katılımcılara yazılı olarak yapılacaktır.
- Bildiri sahipleri en geç: 31 OCAK 2024 tarihine kadar kongre kaydını tamamlamış olmalıdır. Bu tarihe kadar kaydını tamamlamayan bildiri sahiplerinin bildirileri tüm kongre materyallerinden çıkarılacaktır.
- Sistemde iletişim bilgileri olmayan bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Özet metin bildiri yazım kurallarına ve yukarıda belirtilen kurallara uygun olarak gönderilmeyen bildiri değerlendirme dışı bırakılacaktır.
- Bildirilerin yazımı için aşağıdaki şablon kullanılmalıdır.
BİLDİRİ SUNUMU
Sözel Bildiri:
- Sözlü Bildiriler elektronik ortamda (powerpoint, keynote, prezi vb.) olarak hazırlanıp sunulacaktır.
- Sözel bildiri sunum süresi tartışma dahil 10 dakikadır (7 dakika sunum, 3 dakika tartışma)
Poster Bildiri:
- Bildirilerinin poster olarak kabul edildiği kendilerine iletilen katılımcılar, kongre düzenleyicileri tarafından kendilerine iletilen zamanda sergilemek üzere başvuracaklardır.
- Poster sunumları olanlar hazırladıkları şablonu disasterorganization@gmail.com adresine ileteceklerdir.
- Poster bildiriler E-Poster olarak sunulacaktır.
- Bildiri değerlendirmeleri ve kabul edilmesi aşamasından sonra, e-poster için bu sayfadan şablon yayınlanacak ve posterlerin sunumu şablona göre istenecektir.
Tam Metin Bildiri
- Bildiri ana metni, anahtar kelimelerden sonra her iki yana dayalı, 12 punto, Times New Roman formatında, paragraflar 1.5 satır aralığında ve paragraf aralarında boşluk bırakılmamalıdır. Paragraflar iki yana yaslanmalı, girinti kullanılmamalıdır. Metin içinde geçen dipnotlar rakamla belirtilmeli, 10 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
- Özet metini “Giriş ve Amaç, Yöntem, Bulgular, Sonuç ve Öneriler” bölümleri şeklinde yapılandırılmış olmalıdır. Özetler 250 kelime Türkçe, 250 kelime İngilizce olmak üzere toplam 500 kelimeden fazla olmamalıdır. Anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 adet olmalıdır.
- Ana metin -giriş, yöntem, bulgular ve tartışma, sonuç ve öneriler ve kaynaklar bölümlerini içermelidir. Kelime sayısı özet hariç en az 1500, en fazla 2500 sözcük olmalıdır. Bildiride tablo veya şekil sayısı en fazla 2, kaynak sayısı en fazla 10 olmalıdır. Tablo ve şekiller, metin içinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır
- Giriş; Araştırmanın konusu hakkında kısaca bilgi verilmeli, çalışmanın önemi ve amacı net bir şekilde belirtmelidir.
- Yöntem; Araştırmanın tipi, yeri, zamanı, evreni, örneklemi, etik kurul onayı durumu, varsa finansman, veri toplama yöntemi, değişkenleri, verilerin analizi, kullanılan istatistik testler belirtilmelidir.
- Bulgular ve Tartşma: Çalışmanın bulgularının açık ve net şekilde okuyucuya sunulmalıdır. Resim, tablo ve grafik eklenebilir. Güncel literatür doğrultusunda çalışmanın önemli bulguları tartışılmalıdır.
- Sonuç ve Öneriler; Çalışmanın önemli sonuçları, mevcut bilgiye katkısı ve buna dayalı çıkarımlar, öneriler yer almalıdır.
- Kaynaklar; APA yazım kurallarına uygun olarak Times New Roman yazı tipinde, 12 punto büyüklüğünde, satır aralığı ise 1.5 satır aralığında hazırlanmalıdır.
Tam Metin Derleme Bildiri
- Bildiri ana metni, anahtar kelimelerden sonra her iki yana dayalı, 12 punto, Times New Roman formatında, paragraflar 1.5 satır aralığında ve paragraf aralarında boşluk bırakılmamalıdır. Paragraflar iki yana yaslanmalı, girinti kullanılmamalıdır. Metin içinde geçen dipnotlar rakamla belirtilmeli, 10 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
- Özetler 250 kelime Türkçe, 250 kelime İngilizce olmak üzere toplam 500 kelimeden fazla olmamalıdır. Anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 adet olmalıdır.
- Ana metin giriş (amaç), alt başlıklar , sonuç ve öneriler ve kaynaklar bölümlerini içermelidir. Kelime sayısı özet hariç en az 1500, en fazla 2500 sözcük olmalıdır. Bildiride tablo veya şekil sayısı en fazla 2, kaynak sayısı en fazla 10 olmalıdır. Tablo ve şekiller, metin içinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır
- Giriş; Çalışmanın konusu hakkında kısaca bilgi verilmeli ve derlemenin yazılma amacı net bir şekilde belirtmelidir.
- Alt başlıklar; Güncel bilimsel bilgiler ışığında konunun önemi ve özelliğini anlatan başlıklar şeklinde olmalıdır.
- Sonuç: Derlemenin mevcut bilgiye katkısı ve buna dayalı çıkarımlar ve öneriler yer almalıdır.
- Kaynaklar; APA yazım kurallarına uygun olarak Times New Roman yazı tipinde, 12 punto büyüklüğünde, satır aralığı ise 1.5 satır aralığında hazırlanmalıdır.
BİLDİRİ BASIMI VE YAYIMLANMASI
Kongre kitapçığı ve e-posterler, kongre bitiminden sonra online olarak kongre web sayfasında yayımlanacaktır.
Bildiri özetlerinin kabul edilebilmesi için sunumu yapacak yazarın kongreye kayıt yaptırması zorunludur.